Verkoelen en verwarmen via Soteq

In 3 stappen een offerte aanvragen. Met enkele gegevens sturen we je het beste aanbod.


Overweeg je een systeem voor verkoeling en/of verwarming voor optimaal comfort en energie-efficiëntie? Laat een specialist je informeren over de beste en meest rendabele oplossing.

Plan een afspraak met onze adviseur

Elektrisch verwarmen met infrarood panelen:

Lekker besparen!

Bij infrarood panelen moet je misschien wel denken aan die panelen in de sauna, sportschool of zwembad. Ze lijken erop, maar zijn net even anders. Infraroodpanelen zijn panelen die warmte produceren door infraroodstralingen uit te zenden. Deze straling verwarmt objecten en mensen in plaats van de lucht eromheen en de panelen worden vaak gebruikt als energiezuinige en efficiënte verwarmingsoplossingen voor woningen en kantoren.

Soteq: van advies tot installatie

 • De expert in regio Achterhoek en Liemers
 • Beoordeeld met een 9,6 op basis van 200+ reviews
 • Uitsluitend A-kwaliteit laadpalen
 • Gecertificeerde en sociale monteurs
 • Binnen 6 weken geïnstalleerd

Infraroodpanelen van de bouwmarkt werken toch ook?

Ja, zeker, maar de kwaliteit van de panelen verschilt. Goedkope infraroodpanelen hebben een metalen voorkant die veel warmte opneemt en minder efficiënt is. Dit betekent dat je het paneel harder moet laten werken, wat zonde is. Onze infraroodpanelen hebben een glazen voorkant die warmte beter doorlaat en verspreidt, waardoor je meer warmte ervaart. Bouwmarktpanelen kunnen prima zijn voor tijdelijke oplossingen, maar voor de lange termijn raden we onze panelen aan. 

Van 1 tot 100 panelen: kosten besparen doe je met infrarood panelen

Hoe efficiënt wil je het hebben, een infraroodpaneel wat alleen aanspringt als jij op je plek zit en uitgaat als je er langer dan een aantal minuten geen beweging heeft plaats gevonden. Door deze slimme technieken én de directe verwarming van mensen en objecten helpen infrarood panelen de energierekening te verlagen. Wil je weten wat infraroodpanelen voor jouw energierekening kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

De voordelen van infrarood panelen

 • Energiezuinig: ze verwarmen objecten en mensen direct, waardoor er minder energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht.
 • Comfort: infraroodwarmte voelt natuurlijk aan, vergelijkbaar met zonnewarmte, dit zorgt voor een comfortabele verwarmingservaring.
 • Gezondheid: omdat ze geen lucht circuleren, verminderen ze de verspreiding van bijvoorbeeld stof en allergenen, dit kan fijn zijn voor de mensen die last hebben van allergie.  
 • Snelle opwarming: infraroodpanelen warmen sneller op dan een radiator verwarming, waardoor ze direct warmte afgeven wanneer dat nodig is.

Wat zijn de nadelen van infrarood?

 • Het kan soms lastig zijn om de draden van een infrarood paneel weg te werken. Voor onze installateuers is dit geen probleem en we denken graag met je mee.
 • Bij infraroodverwarming is het belangrijk om de panelen op de juiste plek te installeren zodat je overal in de kamer profijt hebt van de warmte. In kleine kamers is dat makkelijk te regelen, maar in grote kamers moet je goed nadenken waar je de panelen installeert, zodat iedereen ervan profiteert.

Infraroodpanelen voor thuis

Heb je een thuiskantoor, een fijne hoek op de bank of een eettafel waar je zo af en toe aan zit te werken? Dan zijn infraroodpanelen ook een mooie oplossing. Ook thuis kunnen infraroodpanelen zorgen voor lagere energierekeningen als je slim omgaat met de mogelijkheden ervan. Verwarm ruimtes enkel en alleen als er iemand aanwezig is of tijdens bepaalde tijden en voorkom onnodige energieverbruik. 

 • Lagere energiekosten bij slim gebruik van de panelen
 • De warmte is vergelijkbaar aan die van zonnewarmte.
 • Minder verspreiding van stof en minder droge lucht
 • Infraroodpanelen zijn tegenwoordig stijlvol en bijna onzichtbaar
 • Geen extra ruis of geluid als ze aan staan

Comfortabel en warm thuis werken of ontspannen

Hoe fijn is het om altijd een aangename temperatuur te hebben, of je nu thuis werkt of ontspant op de bank. Nooit meer koude handen achter je laptop of tijdens het lezen van een boek. Met infraroodpanelen zorg je ervoor dat je huis altijd comfortabel warm is, precies wanneer je het nodig hebt. 

De opwarmtijd van infraroodpanelen varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen van het paneel, de grootte van de ruimte, isolatie en de gewenste temperatuur. Over het algemeen warmen infraroodpanelen snel op, meestal binnen enkele minuten nadat ze zijn ingeschakeld.

Kleinere panelen met een lager vermogen zullen over het algemeen sneller opwarmen dan grotere panelen met een hoger vermogen. Daarnaast kan de opwarmtijd ook worden beïnvloed door factoren zoals de kamertemperatuur en de isolatie van de ruimte.

Het exacte bedrag aan kostenbesparing kan variëren, maar veel huiseigenaren geven aan aanzienlijke verlagingen van hun energierekeningen na de overstap naar infraroodpanelen.

Over het algemeen kunnen infraroodpanelen aanzienlijke kostenbesparingen opleveren in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Dit komt doordat infraroodpanelen gericht warmte afgeven aan objecten en mensen, waardoor er minder energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht. Bovendien kunnen infraroodpanelen worden geprogrammeerd om alleen te verwarmen wanneer er iemand aanwezig is of tussen bepaalde tijden, wat onnodig energieverbruik verder kan verminderen.

Infraroodpanelen hebben geen onderhoud nodig. Onze infraroodpanelen zijn zo ontworpen dat ze geen regelmatige controle of reparaties vereisen. Maar let op: heb je een volledig kantorenpand met infraroodpanelen, dan hebben we ons servicepakket, waarbij we via een app in de gaten houden wat de prestaties van de panelen zijn en of er optimalisaties mogelijk zijn.

Dat betekent dat u geen geld hoeft uit te geven aan jaarlijkse controles zoals bij traditionele verwarmingssystemen. Door te kiezen voor infraroodverwarming kunt u niet alleen genieten van comfortabele warmte, maar ook geld besparen op de lange termijn.

Het aantal benodigde infraroodpanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de isolatie van het gebouw/ruimte, de gewenste temperatuur en het vermogen van de panelen. We vertellen je liever hoeveel panelen passen bij jouw situatie, zodat je weet waar je aan toe bent. Neem contact met ons op, dan plannen we een adviesgesprek!

Over naar Elektrisch Verwarmen/Compleet Elektrisch? Vraag een gratis Persoonlijk Bespaar Gesprek aan.

Ontdek de voordelen van elektrisch verwarmen en bespaar op je energierekening! Bij Soteq helpen we je graag verder bij de overstap naar elektrische verwarming. Vraag nu een gratis persoonlijk bespaar gesprek aan en ontvang advies op maat. Wij staan voor je klaar om te helpen bij het kiezen van de juiste infraroodpanelen of andere verwarmingsopties die passen bij jouw behoeften en budget. Bespaar op je energierekening en geniet van een comfortabele warmte in jouw huis of kantoor.

Vraag offerte aan

Klanten reviews