Voordelen van zonnepanelen

Elk uur komt er een hoeveelheid zonne-energie op de aarde terecht die de hele wereld in haar jaarlijkse energiebehoefte kan voorzien. U kunt deze energie opvangen met zonnepanelen, die zonlicht omzetten in elektriciteit. Zonne-energie ontziet het milieu, maakt u minder afhankelijk van energieleveranciers en bespaart u veel geld aan energiekosten. De zonnepanelen van Soteq heeft u in korte tijd terugverdiend en leveren een rendement dat veel hoger is dan dat van bijvoorbeeld een spaarrekening.

U hoeft zich bij Soteq nergens zorgen over te maken. Als full-service dienstverlener zorgen wij voor een advies op maat, levering en volledige installatie van de zonnepanelen. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met eventuele financiering, subsidie, btw-teruggaaf  en het contact met uw netbeheerder.

Schone en milieubewuste energie
Met het opwekken van stroom met behulp van zonnepanelen produceren we zogenaamde hernieuwbare energie. Deze is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk want er komen nagenoeg geen schadelijke stoffen vrij in het totale traject van een zonnepaneel en de rest van de zonne-energie-installatie. Schoner en milieuvriendelijker kan niet. Zelfs windmolens (windturbines) leggen het hier tegen af.

Duurzaam

De stroom die we opwekken is duurzaam omdat we nauwelijks grondstoffen Verbruiken om die schone stroom en zonnepanelen te produceren. Dat in tegenstelling tot fossiele brandstoffen die we echt verbruiken en als ze op zijn ook daadwerkelijk niet meer te gebruiken zijn. De zonnepanelen kunnen we aan het eind van hun levensduur voor het grootste deel weer recyclen en de grondstoffen hergebruiken.

Vermindering CO2-uitstoot

Zonnepanelen wekken elektriciteit op die geen CO2 uit stoot. Alleen de productie en recycling van zonnepanelen zorgen voor een beperkte CO2-uitstoot. Daarmee geven zonnepanelen klimaatbestendige energie af en beperken we de opwarming van onze aarde met al zijn grote nadelige gevolgen voor weersextremen, misoogsten en stijgende zeespiegels wereldwijd. Grote delen van de wereld lijden al onder deze problemen. Het is een kwestie van tijd voor dat we het ook hier gaan voelen.

Waardestijging eigen woning

Een eigen woning voorzien van zonnepanelen zorgt voor een waardestijging. Uw woning gaat minder energie verbruiken en dat zorgt voor lagere lasten en daarmee voor een betere betaalbaarheid ervan. Het is dus volstrekt geen weggegooid geld en draagt daarmee positief bij aan de waarde van uw woning.

Hele lange levensduur

Zonnepanelen die in het verleden zijn geproduceerd gaan al snel 25 jaar en langer mee. Er zijn al voorbeelden van 35 jaar oude panelen die nog dagelijks stroom opwekken. De moderne panelen worden onder nog veel betere omstandigheden en met veel betere technieken gefabriceerd. De verwachte levensduur van een A-merk zonnepaneel ligt op minstens 30 jaar, maar we moeten niet opkijken als ze 35 tot 40 jaar mee gaan. Hoe duurzamer kan het nog worden?

Financiële voordelen

Sinds 2011 is de stroom uit zonnepanelen voor ons als consument goedkoper dan die uit ons stopcontact komend van de grote en kleine energiebedrijven. Niets let ons meer om die zonnepanelen op ons dak te zetten. Rendementen van 5 tot 12% zijn mogelijk.

Financiering

Als u de middelen niet hebt om zonnepanelen aan te schaffen kunt u deze ook financieren. Dat betekent niet dat ze daarmee duurder worden of dat uw stroom duurder wordt.
U kunt (vanaf € 5.000) uw systeem voordelig financieren met een groene lening met een lage rente. Soms zelfs met een duurzame lening die nog goedkoper is.

Geen prijsstijgingen voor elektriciteit

Met zonnepanelen op uw dak bent u verlost van prijsstijgingen van elektriciteit van uw energiebedrijf. Dat scheelt vele duizenden euro’s in de toekomst. Goed voor het milieu en u bent geen dief van uw eigen portemonnee.

Zonnepanelen meeverhuizen

Zonnepanelen kunnen op een relatief eenvoudige wijze worden meegenomen op het moment dat er sprake is van een verhuizing. Dit wil zeggen dat de gedane investering niet voor niets is geweest, want er kan weer energie opgewekt worden in het nieuwe huis. Wij raden u wel aan de demontage door ervaren installateurs te laten doen, ook hier zijn wij u graag tot dienst.

Zonnepanelen leveren geen risico’s op

Deze manier van in uw eigen energie voorzien is risicoloos. De kosten van aanschaf zijn te overzien en tijdens de looptijd weet u ook tamelijk goed waar u aan toe bent. Alles goed op een rij loopt u weinig tot geen risico met zonnepanelen. Door de te verwachten toekomstige stijging van de energieprijzen wordt uw investering in zonnepanelen niets anders dan een geniale keuze.

Voor ieder dak een oplossing

Ook als u denkt geen ideaal dak te hebben, zoals Oost-West situatie of toch enkele schaduwobjecten vinden wij hier een passende oplossing voor. Denk hierbij aan de keuze voor de juiste omvormer, met 2 mpp-trackers, een doordachte stringindeling of zelfs de keuze voor micro-inverters.