Particulier

Soteq | Uw specialist in de Achterhoek

Vanaf 20 juni 2013 kunt u de BTW op zonnepanelen terugkrijgen. Dit doet u door u in te schrijven als BTW ondernemer. Dit scheelt fors op uw investering (21% op het materiaal en 6 % op de arbeid).De rijksoverheid heeft een document met veel gestelde vragen gepubliceerd. Hierin wordt deze regeling verder uitgelegd. Download hier het document. Soteq helpt u graag met deze regeling.
Aarzel niet te lang en vraag vandaag nog een offerte aan!

Zonnepanelen informatie

Geen subsidie…, geen probleem!

Met of zonder subsidie; de zonnepanelen prijs is enorm gedaald. Hierdoor is subsidie echt niet nodig. De investering in zonnepanelen levert (ook zonder subsidie) fors meer op, dan de rente op een spaarrekening.
Natuurlijk vindt u de terugverdientijd belangrijk!! Die ligt tussen de 5 en 8 jaar.

Welke financieringsmogelijkheden heeft u?

Huiseigenaren kunnen een zonnestroom installatie financieren met eigen geld, een hypotheek of een lening.
U kunt op verschillende manieren profiteren van belastingaftrek:
– door middel van het onderbrengen van de investering in de hypotheek.
– door middel van een groene lening

Bereken direct uw voordeel!

Selecteer het aantal panelen

Bereken hier hoeveel u kunt besparen met uw investering in zonnepanelen. Uiteraard is dit een schatting en proberen wij u hiermee verder op weg te helpen in uw zoektocht naar de juiste informatie omtrent uw wens voor zonnepanelen.

Geef aan hoeveel zonnepanelen u wilt, geef aan of u gebruik wenst te maken van de btw-teruggave regeling en u ziet direct hoeveel u kan besparen.

De montage van uw systeem zal altijd maatwerk zijn, zodoende kunnen wij u enkel een richtlijn geven van de te verwachten arbeidskosten.
Voor een passende offerte wordt aangeraden altijd uw gegevens door te sturen.

Benut de ruimte in uw hypotheek

Als u ervoor kiest om de zonnepanelen ineens aan te schaffen, dan kunt u voor de aanschaf mogelijk eventueel gebruikmaken van de ruimte in uw hypotheek. Heeft u uw hypotheek voor een hoger bedrag in laten schrijven dan werkelijk nodig was voor de aankoop van uw woning? Dan kunt u na overleg met uw geldverstrekker binnen uw bestaande hypotheek uw zonnepanelen financieren en zo profiteren van belastingaftrek.
Als u van plan bent om binnenkort te verhuizen, dan kunt u de energiebesparende maatregelen direct meefinancieren in uw nieuwe hypotheek. Dit helpt de maandelijkse lasten te verlagen.
Kiest u voor het financieren via de hypotheek, onderzoek dan of u in aanmerking komt voor een groene hypotheek. Het rentetarief van een groene hypotheek ligt namelijk lager dan bij een gewone hypotheek. Win eventueel advies in bij een financieel adviseur.

Groene lening

Als u niet in een keer zo’n grote uitgave wilt doen, is gespreid betalen met het energie-betaalplan een goede optie. Dat kan vanaf een minimale investering van €5.000. U betaalt uw zonnepanelen op een manier die helemaal aansluit bij uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Uw adviseur vertaalt de aankoopprijs en de installatiekosten voor u in een vast bedrag per maand, op basis van transparante voorwaarden en een aantrekkelijk rentetarief. Ter plaatse wordt uw aanvraag voor gespreide betaling getoetst zodat u weet of deze wordt geaccepteerd. U wordt direct eigenaar maar betaalt op een manier die bij u past.

Vaak worden zonnepanelen gezien als verbetering van uw woning. Het is daarom mogelijk dat u de rente die u betaalt voor de financiering van zonnepanelen kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting. Meer informatie hierover kunt u vragen aan uw belastingadviseur.
Voorbeelden van Groene Leningen:

Richtlijnen montage zonnestroom-systeem

1 tot 10 zonnepanelen

200 tot 780

11 tot 20 zonnepanelen

850 tot 1400

20 tot 26 zonnepanelen

1400 tot 1800