Particulier

Soteq Zonnepanelen | Uw specialist in de Achterhoek

Als particulier krijgt u de btw terug en wij regelen dit voor u!

Bereken hier hoeveel u kunt besparen met uw investering in zonnepanelen. Uiteraard is dit een schatting en proberen wij u hiermee verder op weg te helpen in uw zoektocht naar de juiste informatie omtrent uw wens voor zonnepanelen.

Geef aan hoeveel zonnepanelen u wilt, geef aan of u gebruik wenst te maken van de btw-teruggave regeling en u ziet direct hoeveel u kan besparen.

De montage van uw systeem zal altijd maatwerk zijn, zodoende kunnen wij u enkel een richtlijn geven van de te verwachten arbeidskosten.
Voor een passende offerte wordt aangeraden altijd uw gegevens door te sturen.

Benut de ruimte in uw hypotheek

Als u ervoor kiest om de zonnepanelen ineens aan te schaffen, dan kunt u voor de aanschaf mogelijk eventueel gebruikmaken van de ruimte in uw hypotheek. Heeft u uw hypotheek voor een hoger bedrag in laten schrijven dan werkelijk nodig was voor de aankoop van uw woning? Dan kunt u na overleg met uw geldverstrekker binnen uw bestaande hypotheek uw zonnepanelen financieren en zo profiteren van belastingaftrek.
Als u van plan bent om binnenkort te verhuizen, dan kunt u de energiebesparende maatregelen direct meefinancieren in uw nieuwe hypotheek. Dit helpt de maandelijkse lasten te verlagen.
Kiest u voor het financieren via de hypotheek, onderzoek dan of u in aanmerking komt voor een groene hypotheek. Het rentetarief van een groene hypotheek ligt namelijk lager dan bij een gewone hypotheek. Win eventueel advies in bij een financieel adviseur.

Groene lening

Als u niet in een keer zo’n grote uitgave wilt doen, is gespreid betalen met het energie-betaalplan een goede optie. Dat kan vanaf een minimale investering van €5.000. U betaalt uw zonnepanelen op een manier die helemaal aansluit bij uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Uw adviseur vertaalt de aankoopprijs en de installatiekosten voor u in een vast bedrag per maand, op basis van transparante voorwaarden en een aantrekkelijk rentetarief. Ter plaatse wordt uw aanvraag voor gespreide betaling getoetst zodat u weet of deze wordt geaccepteerd. U wordt direct eigenaar maar betaalt op een manier die bij u past.

Vaak worden zonnepanelen gezien als verbetering van uw woning. Het is daarom mogelijk dat u de rente die u betaalt voor de financiering van zonnepanelen kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting. Meer informatie hierover kunt u vragen aan uw belastingadviseur.
Voorbeelden van Groene Leningen: