Zonnepanelen voor het MKB je krijgt de energie om te investeren

Is je jaarlijkse energieverbruik maximaal 40.000 kWh en heb je een flink dakoppervlak? Dan is een zonne-energiesysteem al snel interessant.

Soteq verzorgt het hele proces: van advies tot installatie én de subsidieaanvraag. En jij kunt rekenen op een financieel rendement tot wel 25 procent.

Klinkt goed, vertel me meer

Je ligt nog net niet wakker van de energierekening

Maar maandelijks gaat er een pittig bedrag naar je energieleverancier. Die kostenpost wordt steeds groter. En áls je straks kiest voor bedrijfsuitbreiding, een laadpaal of een warmtepomp, wordt je verbruik niet minder.

Zonnepanelen zijn dan een uitkomst. Maar ja, met welke installateur ga je in zee?

Je leest zoveel verhalen over zonnepanelencowboys die alleen maar jagen op de snelle deals. Maar jij wilt een betrouwbare partij. Met ervaring. Het liefst iemand die alles van A tot Z regelt, en die ook ná de installatie nog bereikbaar is voor vragen.

Soteq fikst het. All inclusive

Advies, verkoop, installatie en service: ‘t zit allemaal in ons pakket. Je verdient onze zonnepanelen in korte tijd terug en het rendement is beduidend hoger dan dat van een spaarrekening.

Lekker overzichtelijk

De zonnepanelenjungle is amper begaanbaar voor een leek. Want hoeveel zonnepanelen moet je kiezen? En welke? Is meer altijd beter? Is de constructie van je pand stevig genoeg, vangt je dak genoeg zon - en is de zakelijke aanschaf van zonnepanelen überhaupt lonend voor jou?

Jouw bedrijf kent z’n eigen, unieke uitdagingen. Daarom komen we altijd bij je langs voor jouw vragen, je wensen en de technische details. Vervolgens krijg je een compleet advies op maat. En onze gekwalificeerde installateurs voeren jouw project tot in de puntjes uit.

Wanneer je zakelijk kiest voor zonnepanelen, kun je in aanmerking komen voor subsidies en fiscale voordelen. Hieronder staan de meest waardevolle regelingen.

De EIA biedt direct financieel voordeel aan ondernemers. Behalve de afschrijving is van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten) van energiebesparende bedrijfsmiddelen 44% extra aftrekbaar van de fiscale winst.

De kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) is afhankelijk van eerdere investeringen. Hierbij kun je in het eerste jaar maximaal 28% van de investering extra aftrekken van de winst.

De SDE+ Regeling is voor grootschalige zonneprojecten, met een vermogen van meer dan 15 kilowattpiek en aangesloten op een grootverbruikers-aansluiting.

Heeft je bedrijf een kleinverbruikaansluiting van maximaal 3x80 ampère? Dan heb je recht op saldering: je energieleverancier verrekent de door jouw bedrijf teruggeleverde zonne-energie met je verbruik. In 2023 en 2024 mag je zelfs nog volledig salderen.

Onze werkwijze in een notendop

 

Franc Sluijs
Adviesgesprek op locatie

We bespreken je situatie en je wensen. Je krijgt ter plekke al persoonlijk advies. Helemaal vrijblijvend.

Franc Sluijs
Offerte en rendement

Alle ins en outs besproken? Je ontvangt een gratis offerte, inclusief een legplan en de verwachte opbrengst.

Franc Sluijs
Belastingvoordelen en subsidies

Na jouw akkoord vragen we de subsidies aan en/of regelen de investeringsaftrek. Net wat past bij jouw situatie.

Franc Sluijs
Montage en installatie

We plannen een datum, plaatsen de panelen, verzorgen de aansluiting op het elektriciteitsnet en stemmen eventuele technische aanpassingen af met je netbeheerder.

Franc Sluijs
En dan: besparen maar

De zon gaat voor je werken, direct en langdurig:

  • Lagere energiekosten vanaf dag 1
  • Minder afhankelijk van je energieleverancier
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (goed voor je imago)
  • Schommelende energiemarkt? Jij hebt er geen last van
  • Een financieel rendement van 10 tot wel 25 procent
Lees meer Toon minder

En nu?

Waarschijnlijk wil je eerst weten of panelen interessant zijn voor jouw bedrijf. Zullen we er samen eens voor gaan zitten?

Vul onderstaand formulier in, dan bellen we je voor een afspraak.
Liever direct bellen? Dat kan ook: 0314-234010.

Adviesgesprek inplannen

Wij komen met plezier jouw kant op. Vul je gegevens in en we bellen je binnen 5 werkdagen voor een afspraak

Geen zorgen: je zit nergens aan vast, het gesprek is vrijblijvend.